Activiteiten

Carnavalsfeest

Naar jaarlijkse gewoonte vieren de peuters feest met Carnaval. Alle kindjes mogen op die dag verkleed naar het kinderdagverblijf komen en dan wordt er uitbundig gedanst.

Inschrijven is niet noodzakelijk. 

 

carnavalsfeest
Griezeltocht en tovershow

Vierjaarlijks wordt er in samenwerking met de buurtbewoners een griezeltocht en een tovershow georganiseerd. De griezeltocht is bedoeld voor kinderen van de lagere school en de tovershow voor peuters, kleuters en kinderen die niet van griezelen houden. De volgende keer dat deze activiteiten doorgaan, is in het najaar van 2019. Inschrijven op voorhand is vereist. 


griezeltocht

Paasontbijt en eierenraap

Met Pasen zijn alle kinderen van ’t Kapoentje en Octopus met hun ouders welkom voor een lekker ontbijt gevolgd door een eierenraap (voor de grote baby’s en peuters).

Deze activiteit gaat door op dinsdag 28 maart 2017. Inschrijven kan binnenkort via de website.


paasontbijt

Sinterklaas

Elk jaar komt bij ons de Sint op bezoek! Hij brengt speelgoed en lekkers voor alle kindjes en er worden mooie foto’s genomen.

Dit jaar zal de Sint langskomen in ‘t Kapoentje op dinsdag 5 december en in Octopus op woensdag 6 december.

sint

Participatieraad en ouderavond

De participatieraad is samengesteld uit personeelsleden, ouders, leden van de Raad van Bestuur, en buurtbewoners. Deze raad komt jaarlijks samen om een aantal agendapunten over de werking te bespreken. Nieuwe leden zijn steeds welkom!

Diezelfde avond is er dit jaar ook de ouderavond. Tijdens de week van de opvoeding verwelkomen we Bart Moens die het thema "emoties bij kinderen" komt toelichten.

Deze activiteit gaat door op dinsdag 16 mei 2017 vanaf 18u. Inschrijven kan binnenkort via de website.

 

ouderavond
Kerstmarkt

Om de twee jaar gaat op het domein van basisschool Hertog Jan een heuse kerstmarkt door. Je kan hier dan terecht voor allerlei lekkernijen en leuke activiteiten. Ook 't Kapoentje en Octopus zijn hier terug te vinden. De volgende kerstmarkt zal plaatsvinden in december 2018.

 

kerstmarkt
Peuterturnen

Voldoende bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Daarom turnen onze peuters elke week en komt Stacey (kinesiste) om de twee weken een sessie peuterturnen geven. Tijdens dit uurtje kunnen de peuters zich uitleven aan de hand van allerlei leuke oefeningen (parcours lopen, met de parachute spelen, dansen…).

 

peuterturnen
Afscheidsfeest K3 (Spetters)

Voor de K3-ers wordt een spetterend afscheidsfeest georganiseerd dat doorgaat in het Spetterlokaal. Deze activiteit is gratis en zal dit jaar doorgaan op vrijdag 30 juni 2017 in de namiddag. Inschrijven kan binnenkort via de website. 

afscheid

 

Afscheidsfeest Suc6 (Geko's)

Voor de Geko’s uit het zesde leerjaar wordt steeds een Suc6-afscheidsactiviteit georganiseerd. Wat ze precies gaan doen, is een verrassing! Deze activiteit is gratis en wordt dit jaar georganiseerd op woensdag 28 juni 2017. Inschrijven kan binnenkort via de website.
 

afscheid suc6
Kriebels

Vierjaarlijks wordt er een kriebelactiviteit georganiseerd. Als thema voor dit jaar is er gekozen voor "verjaardagskriebels" om het 20-jarig bestaan van Octopus te vieren. Meer info volgt. 


kriebels